Doğalgaz Faaliyetimiz

230x280_2Bosphorus Gaz Corportation A.Ş., konrat devir ihalesi sonucu BOTAŞ’tan yıllık 750 milyon metreküp Doğal Gaz ithalat sözleşmesi devralmasına paralel olarak 22 Mayıs 2007 tarihinde  Gazprom Export LLC ile ithalat anlaşması imzalamıştır.

EPDK’ dan 18 Ekim 2007 tarihinde alınan lisansla birlikte 03 Ocak 2009 tarihinde fiili olarak ithalat ve toptan satış faaliyetine başlayan şirketimiz piyasanın ilk özel ithalatçı ve toptan satıcılarındandır.

Doğal Gaz Piyasasının liberalleşme sürecine etkin olarak katkıda bulunan Bosphorus Gaz Corporation A.Ş., 2010 yılında 967 milyon Sm3, 2011 yılında 812 milyon Sm3 gaz ticareti gerçekteştirmiştir.

09 Ağustos 2012 tarihinde Gazprom Export LLC ile imzalanan 1 milyar 750 milyon metreküp hacmindeki yeni ithalat anlaşması ve 26 Kasım 2012 tarihli ithalat lisansı ile 2013 yılı ve sonrasındaki doğal gaz ithalat ve toptan satış hacmimiz 2 milyar 500 milyon metreküpe yükselmiştir.

Ayrıca 17 Ocak 2013 tarininde alınan Spot LNG ithalat lisansı ve 2013 de hedeflenen bir milyar doların üzerindeki ciro miktarıyla Bosphorus Gaz özel sektör içerisinde lider konuma gelmiştir. Liberalleşme sürecinin devam ettiği Türkiye Doğal Gaz Piyasası’nın deneyimli ve güçlü şirketi Bosphorus Gaz, serbest tüketici statüsündeki müşterileri ile kazan-kazan ilkesi çerçevesinde büyümeyi sürdürecektir.